حسین امیدخواه
این بار اما، یک تیر و چند نشان (نگاهی به علل مدیریت مصرف برق) یادداشت – حسین امیدخواه
این بار اما، یک تیر و چند نشان (نگاهی به علل مدیریت مصرف برق) یادداشت – حسین امیدخواه ایام گرم سال و فصل تابستان، کاهش چشمگیر بارش نزولات جوی، خشکسالی و به تبع آن کاهش ذخیره منابع آبی تولید برق، وارد مدار شدن وسایل سرمایشی و مصرف بالای این تجهیزات، وقوع پدیده تغییر اقلیم و
این بار اما، یک تیر و چند نشان
(نگاهی به علل مدیریت مصرف برق)
یادداشت – حسین امیدخواه
ایام گرم سال و فصل تابستان، کاهش چشمگیر بارش نزولات جوی، خشکسالی و به تبع آن کاهش ذخیره منابع آبی تولید برق، وارد مدار شدن وسایل سرمایشی و مصرف بالای این تجهیزات، وقوع پدیده تغییر اقلیم و افزایش بی رویه ساختوسازها، رشد تقاضا و … موجب میشود تا در روزهای مختلف سال با افزایش و رشد بالای مصرف انرژی برق مواجه شویم به نحوی که تامین برق مطمئن و پایدار مشترکان با چالشهایی همراه میشود.
صنعت برق برای عبور از پیک بار، چه در تابستان و چه در زمستان با مشکلات بسیاری روبه رو است که برای غلبه بر این مشکلات از راهکارهای مختلفی استفاده میکند. به مدار آوردن نیروگاهها و واحدهای نیروگاهی، حداکثرسازی استفاده از تولید مولدهای مقیاس کوچک، اجرای طرح مدیریت مصرف در بخشهای خانگی، تجاری، اداری و کشاورزی، جمع آوری مراکز غیر مجاز و توقف فعالیت مراکز مجاز استخراج رمز ارز در تابستان، پروژههای افزایش ظرفیت در بخش خطوط و پستهای برق و… تدابیر و برنامههایی است که برای عبور از پیک بار اجرا میشود.
از جمله این تدابیر طرح افزایش 20 برابری پاداش صرفهجویی است که به همه مشترکان تعلق میگیرد و این امر بیانگر نقطه قوت این طرح و کاربردی بودن آن است. در واقع مشترکان با استفاده صحیح از انرژی برق، نه تنها بهای انرژی برق را نمیپردازند بلکه پاداشی هم دریافت میکنند و از این منظر، معاملهای پرسود و کم نظیر است.
معاملهای که یک طرف آن به بردی عالی با بالاترین منفعت و مزیت دست پیدا میکند، اما دست یافتن به این پاداش غیرممکن و سخت نبوده و با رعایت چند نکته ساده به راحتی میتوان به آن دست یافت و قرار نیست برای گرفتن این پاداش کوهی را جابه جا کنیم.
با مدیریت مصرف برق و استفاده بهینه ازآن و نه با استفاده نکردن از برق، این امر به آسانی میسر بوده و میتوانیم پاداش مذکور را دریافت کنیم. در واقع با مصرف منطقی، علمی، هوشمندانه و درست از انرژی برق، بدون آنکه ذرهای از رفاهمان کاسته شود، به پاداشی بزرگ دست مییابیم.
حال سوال این است که مسیر رسیدن به این پاداش از انجام کدام اقدامات میگذرد و پاسخ اینکه استفاده از نور و روشنایی طبیعی در روز، استفاده از لامپهای کم مصرف، استفاده نکردن همزمان از وسایل برقی پرمصرف، خاموش کردن لامپهای اضافی، عدم استفاده از لوازم برقی پرمصرف مانند: اتو، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، جاروبرقی و در ساعات پیک مصرف و قراردادن کولر آبی روی دور کند و تنظیم کولر گازی بر روی دمای 24 درجه سانتیگراد و … از جمله این راهکارها است. راهکارها و اقداماتی که نه تنها موجب حذف قبوض برق مشترکان شده، بلکه موجب میشوند تا پاداش هم دریافت کنند.
از طرفی دیگر با استفاده بهینه از انرژی برق، موجب گردش چرخهای صنایع، کمک به تولید و اشتغال، جلوگیری از سرمایه گذاریهای هنگفت برای احداث نیروگاه، خطوط انتقال و سایر تجهیزات، کمک به حفظ محیط زیست و مدیریت آن و جلوگیری از آلودگی هوا خواهیم شد در واقع با مدیریت مصرف برق ، با یک تیر چند نشان را خواهیم زد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0